'AA Gent heeft de opvolger van Mitrovic beet, Zulte Waregem vist achter het net'

'AA Gent heeft de opvolger van Mitrovic beet, Zulte Waregem vist achter het net'

06-01-2018 13:15
2

AA Gent heeft afscheid moeten nemen van verdediger Stefan Mitrovic, hij speelt vanaf nu bij St-Etienne in de Ligue 1. Zijn vervanger zou al klaarstaan.

Volgens Het Laatste Nieuws wordt die vervanger Sigurd Rosted, een boomlange (1.90m) verdediger die momenteel bij het Noorse Sarpsborg speelt. Die club klinkt misschien wel bekend in de oren, want eerder deze week haalde Club Brugge er nog de Senegalese aanvaller Krepin Diatta weg.

De nu 23-jarige Rosted speelt al heel zijn leven in Noorwegen, hij kreeg zijn jeugdopleiding bij het kleinere Kjelsas. Hij werd ook al opgeroepen voor de nationale ploeg van Noorwegen, maar speelde er nog geen minuut. Misschien kan een transfer naar de Jupiler Pro League dat wel verhelpen. De onderhandelingen tussen de clubs zijn inmiddels al bezig. Ook Zulte Waregem had hem naar verluidt op het lijstje staan.

UPDATE (13u10): AA Gent heeft een akkoord bereikt over de overgang van Rosted. De Noorse verdediger reist momenteel af naar ons land om zijn medische testen af te werken en vervolgens zijn persoonlijke voorwaarden met de club te bespreken. Bij de transfer is er een bedrag van 1 miljoen euro gemoeid. De Gentenaars steken Zulte Waregem dus de loef af, ook zij wilden de boomlange verdediger graag in huis halen.