'Sneijder op weg naar Nice-uitgang: middenvelder kiest voor lucratief avontuur'

'Sneijder op weg naar Nice-uitgang: middenvelder kiest voor lucratief avontuur'

04-01-2018 22:28

Niet Amerika, maar het Midden-Oosten lijkt de nieuwe bestemming van Wesley Sneijder te worden. Het leek er even op dat het de Major League Soccer zou worden voor de recordinternational van het Nederlands elftal, maar volgens Voetbal International gaat Sneijder mogelijk een ander avontuur aan.

Sneijder heeft geen moment kunnen overtuigen bij OGC Nice en zit op een dood spoor in Frankrijk. Vlak na zijn transfer naar de Ligue 1 werd al volop gespeculeerd over de volgende move van Sneijder, waarbij vooral de MLS werd genoemd. VI meldt donderdagavond dat het hoogstwaarschijnlijk het Midden-Oosten wordt voor Sneijder. Een transfer is echter nog geen uitgemaakte zaak, want de onderhandelingen met Nice zijn nog niet afgerond.

Geen enkele van de geïnteresseerde clubs heeft een akkoord bereikt met de Ligue 1-club. Een transfer naar de Verenigde Staten is op dit moment geen optie voor Sneijder, meldt VI. De middenvelder werd afgelopen zomer met veel verwachtingen binnengehaald door Nice, maar zat onder trainer Lucien Favre vaker op de bank dan hem lief is. Bovendien kampte de Nederlandse spelmaker regelmatig met blessures.