'Buffalo's denken ook aan veelscorende international van Curaçao'

'Buffalo's denken ook aan veelscorende international van Curaçao'

02-01-2018 10:50
2

AA Gent is duidelijk van plan om het aanvallende compartiment tijdens deze wintermercato van vers bloed te voorzien. Naast de naam van de jonge Egyptenaar Salah Mohsen, wordt Gent ook gelinkt aan Rangelo Janga.

Het Nieuwsblad meldt dat de Buffalo's hem op het oog hebben als de nieuwe centrumspits. De 25-jarige Janga staat onder contract bij AS Trencin, waar hij aan de lopende band scoort. Janga was in 57 optredens voor de Slowaakse topclub goed voor liefst 31 treffers. Dit seizoen staat de teller na 17 competitiematchen al op 14 goals. Met zijn scorende vermogen heeft de fysiek sterke spits interesse van de Buffalo's gewekt.

Het zou een verrassende stap zijn in de toch al opvallende carrière van Janga. In Nederland wist hij namelijk niet door te breken bij laagvliegers Willem II en Excelsior. De 1m92 lange aanvaller trok daarop in de zomer van 2015 naar het Cypriotische Aradippou, maar keerde na een matig seizoen terug naar zijn geboorteland. Janga kwam pas tot bloei bij tweedeklasser FC Dordrecht, waar hij 21 goals produceerde in 34 optredens. 

Door zijn sterke prestaties werd hij ook international van Curaçao, waarvoor hij zijn waarde toonde met vier goals in zijn eerste negen interlands. Na zijn goede periode bij FC Dordrecht kreeg Janga een kans bij Trencin. Mogelijk worden de Buffalo's nu zijn volgende bestemming. In Nederland liggen sc Heerenveen en Sparta echter op de loer. Ook het Italiaanse Cagliari volgt hem, waardoor Gent kan rekenen op de nodige concurrentie.