Japanners is het menens: 'Budget Sint-Truiden wordt maal drie verdubbeld'

Japanners is het menens: 'Budget Sint-Truiden wordt maal drie verdubbeld'

01-01-2018 16:38
2

Sint-Truiden kwam in het najaar van 2017 in Japanse handen terecht. De nieuwe beleidsbepalers willen vanaf komende zomer flink hun stempel gaan drukken in het Belgische voetbal. Dat betekent dat het budget van STVV ook flink omhoog moet.

Het Laatste Nieuws heeft vernomen dat de mensen achter online webshop DMM.com het budget van de Limburgse club willen verdrievoudigen. Het zou volgens de krant van 5 miljoen naar liefst 15 miljoen euro gaan. Manager Philippe Bormans wilde zondag nog geen uitspraken doen over de plannen van de Japanse eigenaren.

''Ze zijn natuurlijk ook nieuw in het voetbal. Dus houden zij zich wat op de achtergrond, maar het is wel de bedoeling dat ze de komende weken en maanden meer naar de voorgrond zullen komen. Zeker met het oog op volgend seizoen. Ook over de budgetten. Die gesprekken lopen volop en we bekijken wat er mogelijk is. We zullen de komende maanden dan wel met meer nieuws kunnen komen'', zei Bormans voor de camera van TV Limburg.

Naar alle waarschijnlijk valt er op transfergebied in deze mercato weinig actie te verwachten op Stayen. Er wordt wel gespeculeerd over de komst van een Japans talent.