Historische prestatie van Serie A-hekkensluiter: na 19 wedstrijden van de nul af

30-12-2017 17:17

Het Italiaanse Benevento heeft zaterdagmiddag voor een historische prestatie gezorgd door de eerste zege op het hoogste niveau ooit te boeken. De Serie A-hekkensluiter stond bij aanvang van de negentiende speelronde op één punt, maar heeft dat aantal tegen Chievo Verona verviervoudigd.

Massimo Coda kroonde zicht tot de held van Benevento door in de tweede helft een opnieuw ingebrachte corner binnen te lopen en op die manier het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Met Samuel Armenteros (ex-Anderlecht) negentig minuten op de bank werd de historische zege uiteindelijk binnen gesleept.

Radja Nainggolan bracht zijn zaterdagmiddag niet door op de reservebank. De Rode Duivel kon in eigen huis echter geen puntenverlies tegen Sassuolo (1-1) voorkomen, waardoor de achterstand van de Romeinen op koploper Napoli gegroeid is tot acht punten. Dat is dus weer goed nieuws voor Dries Mertens.

Tot slot boekte Dennis Praet met Sampdoria wel een zege, al ging het erg moeizaam SPAL 2013: 2-0. De voormalige winnaar van de Gouden Schoen hoe zijn ervaren ploegmaat Fabio Quagliarella in blessuretijd niet één, maar twee penalty's koelbloedig benutte.