340 miljoen euro is niet genoeg voor Mourinho: We worden daarvoor gestraft

340 miljoen euro is niet genoeg voor Mourinho: "We worden daarvoor gestraft"

26-12-2017 20:27
2

José Mourinho denkt niet dat de 340 miljoen euro die Manchester United de afgelopen twee transferzomers uitgegeven heeft, voldoende is om serieus de strijd aan te gaan met Manchester City. Er is volgens de Portugees nog meer geld nodig om kans te maken tegen The Citizens, die nog altijd ongeslagen aan kop staan in de Premier League en een voorsprong genieten van twaalf punten.

"We zitten in het tweede jaar om van Manchester United weer een van de beste teams ter wereld te maken", zei Mourinho na afloop van het duel met Burnley (2-2). Onder leiding van Mourinho gaf United de afgelopen twee zomers ongeveer 340 miljoen euro uit. "Het is niet genoeg. De prijzen voor de grote clubs zijn anders dan voor andere clubs. De grote clubs worden daarvoor gestraft vanwege hun historie."

United leed voor de tweede keer op rij puntenverlies. Zaterdag tegen Leicester City, dinsdag tegen Burnley. "De jongens doen wat ze kunnen. De laatste twee wedstrijden hadden we vijftien kansen en kregen we drie shitdoelpunten tegen. Als je kijkt naar de verantwoordelijkheid om de Premier League te winnen, dan hebben Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur die niet. Wij hebben die wel, vanwege de historie van de club."