‘Deze trainers gingen Clement vooraf en wisselden van club tijdens het seizoen'

‘Deze trainers gingen Clement vooraf en wisselden van club tijdens het seizoen'

19-12-2017 15:20

Philippe Clement is de nieuwe trainer van Racing Genk. De 43-jarige leermeester maakt de overstap van Waasland-Beveren, waar hij nog maar sinds dit seizoen de plak zwaaide. Met de Waaslanders deed hij het tot dusver uitstekend met attractief voetbal. Toch besliste hij om de overstap te maken, al is hij niet de eerste die zich eraan waagt.

Waasland-Beveren is zeer ontstemd over de overstap, maar een unicum is het zeker en vast niet. In onze Belgische competitie is Clement de vierde trainer die tijdens het seizoen zijn club verlaat voor een reeksgenoot, aldus het Nieuwsblad. De eerste was Jacky Mathijssen, hij verliet in 2004 STVV voor het ambitieuze project van Charleroi, waar hij het trouwens uitstekend deed.

In een meer recent verleden deden Yannick Ferrera en Aleksandar Jankovic hetzelfde. Die eerste verliet in 2015 STVV om aan de slag te gaan bij Standard, waar hij weliswaar een beker pakte, maar toch werd ontslagen na tegenvallende resultaten. Jankovic verliet KV Mechelen voor Standard in 2016, maar ook dat huwelijk bleek maar van korte duur te zijn.

Verder is er ook nog Hein Vanhaezebrouck, maar officieel wordt dat niet als een rechtstreekse overgang gezien. De huidige coach van Anderlecht ging in onderling overleg uiteen met AA Gent, waarna hij een week later tekende bij de Brusselaars.