'Target van Leko speelt zich nadrukkelijk in de kijker van Amerikanen'

'Target van Leko speelt zich nadrukkelijk in de kijker van Amerikanen'

08-12-2017 20:30
1

De toekomst van Yohan Croizet ligt mogelijk buiten onze landsgrenzen. De aanvallende middenvelder van KV Mechelen staat op de radar van een Amerikaanse subtopper.

Het Laatste Nieuws meldt dat hij op een shortlist staat bij Kansas City, de nummer vijf uit het afgelopen Major League-soccer seizoen. Kansas City kan wellicht profiteren van zijn moeilijk situatie bij KV Mechelen. Aleksandar Jankovic liet hem de afgelopen twee matchen namelijk buiten de selectie. Een harde klap voor de 25-jarige Fransman.

Croizet was een vaste waarde onder Yannick Ferrera en zijn situatie lijkt compleet te veranderen door de terugkeer van Jankovic. Mogelijk ziet hij om deze reden een avontuur in de Verenigde Staten wel zitten, hoewel hij nog vastligt tot en met de zomer van 2020. Mechelen zal hem daarom niet voor een spotprijs laten gaan. 

Club Brugge zou afgelopen zomer ook interesse in Croizet hebben getoond. Coach Ivan Leko wilde graag opnieuw met hem samenwerken, nadat beide heren elkaar hadden leren kennen bij Oud-Heverlee Leuven. De vraagprijs zou echter te hoog hebben gelegen. Croizet is waarschijnlijk nu geen optie meer voor Blauw-Zwart, zeker nadat hij met nul goals en drie assists ook weinig indruk maakte in de heenronde.