Vandenbempt reageert bijzonder scherp: Dit is pijnlijk voor ons land

Vandenbempt reageert bijzonder scherp: "Dit is pijnlijk voor ons land"

07-12-2017 21:48
5

De UEFA heeft zijn verdict geveld: de Rode Duivels zullen het EK 2020 zeker niet in België spelen. Dat was ook te verwachten, aangezien er nog geen steen is gelegd van het Eurostadion. Peter Vandenbempt vindt dit pijnlijk.

Vandenbempt ziet alle andere landen van ons wegfietsen. "Als je kijkt waar er straks overal wordt gespeeld, dat is niet alleen maar in Engeland of Duitsland of andere grote landen. Ook in Hongarije staat een gloednieuw stadion en in Boekarest. In Dublin zal gevoetbald worden, in Kopenhagen. Overal een beetje. En Brussel, de hoofdstad van Europa, is er blijkbaar niet in geslaagd om een stadion te bouwen en hun belofte van de kandidatuur waar te maken", klinkt het bij Sporza.

Volgens Vandenbempt zegt dit veel over ons land. "Heel Europa weet het ondertussen: we voetballen op alle mogelijke plaatsen, maar de Belgen hebben het alweer een keer niet voor elkaar gekregen. Dat zal geanalyseerd worden de komende tijd en de bottomline zal zijn dat alle verschillende regeringen - waar heel wat mensen in Europa al niet aan uit kunnen - vechtend over de vloer hebben gerold. Pijnlijk voor de voetballiefhebber, het voetbal en ons land."