'Omgekochte' Kargbo wil geld zien: Ze hebben mijn carrière om zeep geholpen

'Omgekochte' Kargbo wil geld zien: "Ze hebben mijn carrière om zeep geholpen"

30-11-2017 14:50
1

Ibrahim Kargbo wil een schadevergoeding van de KNVB. Volgens de voetbalbond was de Willem II-speler schuldig aan matchfixing, maar het Openbaar Ministerie bepaalde deze week dat de oud-middenvelder niet vervolgd kan worden vanwege een gebrek aan bewijs.

Kargbo zou het resultaat bij enkele wedstrijden in zijn tijd bij Willem II gemanipuleerd hebben. Het OM stelt dat alles erop wijst dat Kargbo inderdaad schuldig is aan matchfixing, maar door de wet is het niet mogelijk om de voetballer te vervolgen.

Kargbo stelt nu dat hij het gelijk aan zijn zijde heeft en wil nu de schade verhalen bij de KNVB. "De KNVB heeft mijn carrière om zeep geholpen", zegt Kargbo tegen het Brabants Dagblad. "Ik ben nooit bang geweest voor de uitkomst van het onderzoek. Ik weet wat ik gedaan heb in mijn periode bij Willem II. Mijn advocaat moet er nu voor zorgen dat de KNVB mijn naam zuivert en dat ik een schadeloosstelling krijg."

Voor Kargbo in Nederland actie was, speelde hij jaren in België. Hij stond op de loonlijst van RWDM, Sporting Charleroi en FC Brussels. Met die ploegen speelde hij in Eerste Klasse.  

Lees ook: 'Kargbo manipuleerde voetbalwedstrijden'