Onthuld: 'Oude bekende uit Belgische competitie manipuleerde voetbalwedstrijden'

Onthuld: 'Oude bekende uit Belgische competitie manipuleerde voetbalwedstrijden'

29-11-2017 07:45
4

De Volkskrant stelt nog meer bewijzen te hebben gevonden voor matchfixing van wedstrijden die Willem II jaren geleden heeft gespeeld. Volgens de krant heeft de beruchte matchfixer Wilson Raj Perumal een bekentenis afgelegd tegenover Nederlandse recherchechefs.

Het verhoor met Perumal dateert van 15 september 2016. De Singaporees zou daarin bevestigd hebben dat de wedstrijd Ajax-Willem II (4-0) uit 2009 succesvol gemanipuleerd is, mede met dank aan zijn contactpersoon Ibrahim Kargbo.

De rechercheurs hebben echter nog een handvol aan verdachte wedstrijden vastgesteld. De bekerwedstrijd Roda JC-Willem II (1-0) uit november 2008, de benefietwedstrijd van Willem II tegen het nationale elftal van Sierra Leone uit 2009, en vier Eredivisie-wedstrijden uit hetzelfde jaar: FC Utrecht - Willem II (1-0), Sparta - Willem II (2-1), NAC - Willem II (4-0) en Feyenoord - Willem II (1-0).

Bovendien blijkt Perumal in april 2009 in Groningen, waar Willem II op bezoek ging bij de plaatselijke FC, aanwezig te zijn geweest. Toenmalig teammanager Frank Brugel herinnert zich een ontmoeting tussen Kargbo en een onbekende man in het spelershotel, voorafgaand aan de wedstrijd die in 0-0 zou eindigen.

Perumal kan echter niet meer strafrechtelijk vervolgd worden voor de gemanipuleerde wedstrijden, aangezien de feiten zijn verjaard. De Nederlandse recherche hoopt echter dat de matchfixer daardoor juist mee wil werken aan het onderzoek.