Tussen hangen en wurgen bij Brugge: “Verlengd verblijf mogelijk, vertrekken ook

Tussen hangen en wurgen bij Brugge: “Verlengd verblijf mogelijk, vertrekken ook"

28-11-2017 06:52
2

Voor de loopbaan van Ludovic Butelle is het donderdag D-day. Staat hij dan bij Club Brugge onder de lat in de bekermatch tegen Zulte Waregem dan wil de Fransman graag bij Blauw-Zwart blijven. Speelt hij niet? Dan is de kans groot dat Butelle aan zijn laatste weken in het Jan Breydelstadion bezig is.

De 34-jarige doelman speelt al een tijdje derde viool bij Club Brugge, maar de eerste en de tweede keuze van Ivan Leko gaven dit seizoen niet thuis. De trainer moet dus mogelijk grijpen naar oude middelen en dan kan het snel gaan. "ik heb er vertrouwen in dat als hij straks opnieuw in de ploeg komt, hij het heel goed zal doen. En dan is alles mogelijk. Waarom geen verlengd verblijf?", stelt zijn makelaar Sébastien Stassin in Het Laatste Nieuws.

Toch mag de Franse vlag nog niet uit. Het contract van Butelle loopt na dit seizoen af en de doelman heeft geen zin om tot op de bank te zitten. "Als Ludovic tot de winterstop geen seconde meer zou spelen, is het simpel", stelt Stassin, die daar mee aangeeft dat Poulain dan zo snel mogelijk uit Brugge wil vertrekken.

Lees ookExtra Time heeft oplossing gevonden voor Club Brugge: "Butelle gaat spelen"