Anderlecht al klaar na één minuut en zet Club Brugge onder druk

26-11-2017 19:47
3

Zondag heeft Anderlecht vlot van KV Kortrijk gewonnen. Na minder dan een minuut stond paars-wit al op voorsprong. Uiteindelijk werd het 4-0 is het Astridpark.

Na 43 seconden konden de plannen van Glen De Boeck al de vuilbak in. Wat immers zo moeizaam lukte tegen Bayern München in de Champions ging zondag als vanzelf in de Jupiler Pro League, scoren. Paars-wit kreeg ditmaal wel de hulp van Evgen Makarenko, die al heel vroeg zijn eigen doelman verschalkte. Na een kwartier moest Thomas Kaminski zich nog eens omdraaien. Massimo Bruno legde perfect breed en Sofiane Hanni deed simpel de rest.

Na de twee vroege opdoffers probeerde Kortrijk iets terug te doen, maar een vuist maken lukte niet. Frank Boeckx, die nog eens de voorkeur kreeg op Matz Sels, beleefde een erg rustige avond. Anderlecht controleerde de partij en versierde nog enkele kansen, maar scoren lukte niet meer voor de rust. Onder meer het vizier van Henry Onyekuru stond niet goed afgesteld.

Uitblinker Trebel
Na de rust kregen we hetzelfde wedstrijdbeeld te zien. Anderlecht heerste en creëerde kansen. Uiteindelijk nam uitblinker en de vervanger van Sven Kums in de 50e minuut, Adrien Trebel,  met een schitterend doelpunt alle twijfel weg. Tien minuten voor tijd gunde Bruno weer iemand anders een doelpunt. Hamdi Harbaoui mocht juichen.

Door de zege nadert Anderlecht tot op zes punten van Club Brugge. De leider komt zondagavond nog in actie tegen Zulte Waregem. Woensdag moet Anderlecht weer de wei in. Dan neemt paars-wit het in de Beker van België op tegen Standard, dat zondag van KRC Genk won. Kortrijk speelt op woensdag in de beker dan weer tegen Antwerp.