Eviva España klinkt, KRC Genk sluipt de top zes binnen

19-11-2017 16:18

Het heeft een tijdje geduurd, maar KRC Genk staat (voorlopig) in de top zes. Zondag won het met 0-1 op het veld van Zulte Waregem. In de eerste helft maakte Alejandro Pozuelo het enige doelpunt van de match.

In een genietbare eerste helft kwamen de bezoekers al vroeg op voorsprong. Pozuelo zette zelf de aanval op en via Jere Uronen kwam de Spanjaard weer in balbezit, waarna Pozo Louis Bostyn te grazen nam. Zulte Waregem probeerde nadien iets terug te doen, maar aanaller Ivan Saponjic kende een ongelukkige namiddag. Scoren zat er 90 minuten lang voor hem niet in ondanks drie goede kansen.

Na de rust was het spelbeeld een pak minder. De aanvallers kwamen minder in beeld. Marcus Ingvartsen viel wel op. Hij deelde een elleboogstoot uit en kreeg geel, waardoor hij de match tegen Standard van volgede week mist.

In het slot van de partij was er plots veel meer ruimte. Essevee drukte, Genk boog, maar barstte niet. In de laatste minuten ging ook doelman Bostyn mee ten aanval, maar hij werd geen nieuwe Colin Coosemans. Het bleef 0-1 voor Genk. Siebe Schrijvers liet op de counter nog een wenkende kans liggen.

Play-Off 1
Door de zege komt Genk de top zes in. Het kan daar op zondag nog uit verdwijnen, maar dan moet Waasland-Beveren stunten op het veld van leider Club Brugge. Zulte Waregem blijft hangen op de negende plaats en moet dringend een goed resultaat neerzetten om in de running te blijven voor Play-Off 1.