Atlético Madrid in de problemen na bouw stadion: vijftig miljoen vanuit Israël

Atlético Madrid in de problemen na bouw stadion: vijftig miljoen vanuit Israël

17-11-2017 11:30

Atlético Madrid heeft vijftien procent van de aandelen aan een Israëlische investeringsmaatschappij verkocht. De zogeheten Quantum Pacific Group betaalt hiervoor vijftig miljoen euro aan Los Rojiblancos, die in 2015 al gedeeltelijk werden overgenomen door het Chinese Wanda.

De huidige nummer vier van de Primera Division heeft het nieuws bekendgemaakt via de eigen website. De kapitaalinjectie vanuit Israël was noodzakelijk voor Atlético: men heeft afgelopen zomer het vertrouwde Vicente Calderon ingeruild voor het hypermoderne Wanda Metropolitano en kampt nu met liquiditeitsproblemen. 'De Quantum Pacific Group zal Atlético helpen om de inkomsten significant te vergroten en om zich in de internationale top te handhaven', laat de club weten.

Atlético blijft echter baas in eigen huis. De bestuurders Enrique Cerezo en Miguel Ángel Gil houden 65 procent van de aandelen. De Israëliërs hebben nu de beschikking over vijftien procent, terwijl het aandeel van Wanda is gezakt van twintig naar zeventien procent.