Martinez hekelt kandidaat-Duivel: Veel potential, maar waar zijn de prestaties?

Martinez hekelt kandidaat-Duivel: "Veel potential, maar waar zijn de prestaties?"

01-11-2017 08:15
5

Roberto Martinez heeft de moeilijke taak om 23 spelers te selecteren voor het aankomende WK. Met nog meer dan een halfjaar te gaan maken nog heel wat spelers een kans, maar sommigen stellen hem teleur. Dat geldt zeker voor Charly Musonda Jr.

Het wonderkind van het Belgische voetbal blijft dat voorlopig vooral op papier. Volgens Martinez was bij Chelsea blijven een domme keuze. "Ik snap dat het lastig is voor een speler om Chelsea te verlaten, maar efficiënt zal hij pas worden door te spelen. Het was de bedoeling van Chelsea om hem uit te lenen, maar de speler vond zelf dat hij dicht bij de eerste ploeg stond. Dan klagen over je situatie is heel moeilijk", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Martinez blijft zo wat op zijn honger zitten. "Algemeen zijn er twee dingen in een carrière: potential en performance. Coaches worden soms ‘verliefd’ op een bepaald type. Potential. Maar laten spelen kan alleen als ze ook performen. Als u me spreekt over Charly Musonda, zeg ik: veel potential, maar waar zijn de prestaties?"