Einde van tijdperk-Dury is in zicht bij Essevee: Dan wil hij stoppen

Einde van tijdperk-Dury is in zicht bij Essevee: "Dan wil hij stoppen"

26-10-2017 08:53

Francky Dury vierde tegen Anderlecht zijn 400ste wedstrijd op de bank van Zulte Waregem. Het zestigjarige icoon is dé belichaming van Essevee. Zijn carrière lijkt hij ook bij die club te gaan eindigen.

Op 6 augustus 2005 coachte Dury voor het eerst een wedstrijd van Zulte Waregem in Eerste Klasse. Twaalf jaar later staat de teller op 400 eersteklassewedstrijden. Hij is echter al lange tijd verbonden met de club. "Ik ben Dury ongeveer dertig jaar geleden beginnen te volgen, toen hij Beveren coachte in vierde provinciale", vertelt sterke man Willy Naessens aan Sporza. "Hij gooide er hoge ogen door twee keer de titel te pakken. Niet veel later ging hij naar Ronse"

In 2005 loodste hij de fusieploeg naar Eerste Klasse. Hij kende heel wat successen met de club en werd daarvoor in 2013 ultiem beloond met een tienjarig contract. Naessens denkt ook te weten wanneer er een einde zal komen aan het tijdperk-Dury. "Hij zegt dat hij op zijn 65e wil stoppen", zegt hij. "Hij wil genieten van het leven. Of Zulte Waregem zonder Dury kan? Dat is een vraag waar ik niet op kan antwoorden", aldus Naessens.