Janssens laat zich niet gek maken: Dit Racing Genk wilden wij zien

Janssens laat zich niet gek maken: "Dit Racing Genk wilden wij zien"

15-10-2017 15:43
6

Racing Genk zit nog niet in crisis, maar het scheelt niet veel. 11 op 30 is wel erg weinig voor een club die de Belgische top ambieert. Directeur Patrick Janssens maakt zich echter nog geen zorgen.

Janssens vond het ondanks de 1-1 een uitstekende match tegen Moeskroen. "Het was een wedstrijd met een Genk dat we willen zien, met veel kansen en veel balbezit. Maar we hebben die kansen niet verzilverd. We zijn heel ontgoocheld, het is het zoveelste gelijkspel dat ons niet verder brengt. Het is een heel slecht gevoel, maar we verdienden om te winnen. De voorbije wedstrijden was dat niet het geval", vertelt hij bij Radio 1.

Janssens ziet de prestaties in stijgende lijn gaan. "Vorige week hebben we in de tweede helft tegen Eupen al gezien tot wat deze ploeg in staat is. Ik denk dat er wel vooruitgang is, wie de wedstrijden ziet zal dat beamen. We hebben niet de perfecte wedstrijd gespeelde, maar als we hadden gewonnen met 3-0 had niemand dat onverdiend gevonden. Het is knokken geweest, we begrijpen heel goed dat de fans ontgoocheld zijn. Maar we moeten ons niet schamen voor deze wedstrijd. Je moet als bestuur nu het hoofd koel houden."

Coach Albert Stuivenberg staat niet ter discussie. "Ik krijg die vraag natuurlijk. Het is een gegeven dat het de gemakkelijkheidsoplossing is om afscheid te nemen van de coach. Maar daar ligt de oorzaak niet, dat gevoel hebben we niet. We hebben de voorbije weeken heel veel gepraat en we merken dat het voetbal beter wordt. Alleen hebben we de resultaten niet, maar dat heeft te maken met afwerking. We gaan niet bijsturen, ook al wordt daar om geroepen. Het voetbal is gebaat met rationaliteit."

Anderlecht en Club Brugge
Net nu moet Genk wedstrijden spelen tegen Anderlecht en Club Brugge. "Dat zijn geen makkelijke wedstrijden, maar je kan die ook winnen en je kan laten zien waartoe je in staat bent. Ze gaan niet met een dubbele gordel spelen, Anderlecht en Club Brugge moeten ook winnen. Het worden twee heel boeiende wedstrijden met iets meer ruimte.

De spelersgroep staat zeker nog achter Stuivenberg. "Dat is een heel belangrijk element, we merkten bij de hersteltraining dat de sfeer goed blijft. Er is nog motivatie en plezier en die jongens zijn niet uitgekeken op de trainer. Het is heel belangrijk dat we dat voelen."