Leko houdt iedereen scherp: We gaan geen seizoen volmaken met dertien spelers

Leko houdt iedereen scherp: "We gaan geen seizoen volmaken met dertien spelers"

13-10-2017 17:46

Na een moeilijke periode met twee Europese uitschakelingen op korte tijd heeft Ivan Leko de boel toch op de rails gekregen bij Club Brugge. De West-Vlamingen spelen als enige topploeg op niveau en prijken dan ook bovenaan de ranglijst. Een brede kern helpt daarbij.

Nochtans betekent een ruime selectie ook dat er veel (kwaliteitsvolle) spelers naast de basiself vallen. Dat kan al eens negatief omslaan. Niet zo bij Club. "Ja, alles is rustig bij ons, maar op een positieve manier", vertelt Leko daarover op de website van de Bruggelingen. "Vergis je niet: onze bankzitters zijn niet blij dat ze niet spelen, we hebben jongens als Vossen, Refaelov, De Bock, Simons en Diaby daar zitten. Die willen spelen en zijn klaar, maar je moet eerlijk zijn: de beste op dit moment moet spelen."

"Dat zorgt ervoor dat ik veel kwaliteit kan inbrengen tijdens een match. Er is echter geen geheim om de spelers gemotiveerd te houden. Het draait er gewoon om te praten, duidelijk en eerlijk te zijn. Zo weet iedereen waar ze naartoe moeten werken: op training tonen dat ze beter zijn, hun kans grijpen en zo in de ploeg blijven staan. We gaan ook geen heel seizoen met 13 spelers volmaken, we hebben er meer nodig", geeft Leko zijn bankzitters nog wat hoop.