Rode Duivel in de problemen: Mag nog niets een spelen bij de B-ploeg

Rode Duivel in de problemen: "Mag nog niets een spelen bij de B-ploeg"

06-10-2017 07:08
2

In de komende dagen spelen de Rode Duivels tegen Bosnië en Cyprus. De kans is groot dat Thomas Vermaelen twee keer aan de aftrap verschijnt. Dit in tegenstelling tot bij Barcelona, waar hij zelfs geen tweede viool meer speelt.

Vorig seizoen had Barcelona de verdediger niet nodig en verhuurde hem aan AS Roma. In Italië speelde Vermaelen goed indien hij niet geblesseerd was. Helaas voor hem lag hij ook de afgelopen maanden veel in de lappenmand. Deze zomer keerde Vermaelen terug naar Barcelona. Maar spelen? Nee, dat doet hij in Catalonië niet. 

Tijdens de zomer probeerden Anderlecht en Everton Vermaelen aan te trekken. Tot een transfer kwam het niet. "De club vertelde mij dat ik niet mocht vertekken", aldus Vermaelen in La Dernière Heure. "Ik moest blijven ondanks dat er interesse was van enkele ploegen. En nu? Nu mag ik nog niet meer eens spelen bij de B-ploeg van Barcelona."

Bij de Rode Duivels kan Vermaelen zich de komende dagen bewijzen. "Ik hoop dat ik nu kan spelen bij de nationale ploeg. Dan kan Barcelona zien dat ik klaar ben voor de dienst."