Club Brugge loopt Belgische verdediger mis: Ze drongen serieus aan

Club Brugge loopt Belgische verdediger mis: "Ze drongen serieus aan"

03-10-2017 20:15

Club Brugge scout over heel België jonge talenten, en dus ook bij KV Mechelen. Daar laat Maxime De Bie een uitstekende indruk, maar Club kan hem voorlopig niet krijgen.

De amper zestienjarige De Bie is in korte tijd uitgegroeid tot een toptalent bij Malinwa. "Het is ongelofelijk welke stappen hij in twee jaar gezet heeft. Het bizarre is immers dat we Maxime in de provinciale reeksen van Lierse hebben opgepikt. Geen idee waarom hij in nationale geen kansen kreeg, want ik zag meteen dat hij bakken talent had. Eens hij bij KV Mechelen zat, is hij ook snel geselecteerd geweest voor de Belgische jeugdploegen. Dat heeft ook te maken met zijn karakter en mentaliteit", klinkt het bij technisch verantwoordelijke Dennis Henderickx in Gazet Van Antwerpen.

De Bie laat zich voorlopig niet verleiden tot een stap hoger. "Hij is een spons, die alles meteen in zich opneemt, en hij weet goed wat hij kan en niet kan. Maxime is een clevere en bescheiden jongen. Dat hij in Mechelen gebleven is, terwijl Club Brugge serieus voor hem aandrong, toont dat hij zijn carrière stap voor stap wil opbouwen."