De Witte reageert op vertrek: Zit hier met gemengde gevoelens

De Witte reageert op vertrek: "Zit hier met gemengde gevoelens"

27-09-2017 12:48
2

Het huwelijk tussen KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck is over. Woensdag raakte het nieuws bekend tijdens een persconferentie. Ivan De Witte benadrukte dat de twee partijen in onderling overleg uit elkaar zijn gegaan. 

Dinsdag kwam de clubleiding zoals elke week samen met de trainer. Toen viel de beslissing in Gent. "Wij, dat zijn Vanhaezebrouck, Michel Louwagie en mezelf, hebben regelmatig met elkaar gesproken. Ik denk dat het goed is om nu in korte mededeling de inhoud van die gesprekken mee te delen. Zo kunnen we in de toekomst rustig verder werken."

"We bespraken de voorbije weken de sportieve situatie. Die is onverwachts niet zoals gehoopt. Dat was secundair, want ik dacht dat het goed ging komen. Naast het pure sportieve zijn er ook menselijke aspecten. In het dagelijks leven ben ik een prof, die weet dat het belangrijk is om te weten hoe mensen zich voelen. Daarom zou ik zeggen, dat we als vrienden en grote mensen daarover hebben gesproken."

"Alle partijen zijn in vriendschap uit elkaar gegaan. We willen Vanhaezebrouck bedanken voor alles wat hij heeft verwezenlijkt. De drie jaren dat we samenwerkten waren succesvol. Ons niveau is hoger geworden. Wij als bestuur werkten daar aan mee, maar zeker onze trainer ook. Vanhaezebrouck heeft ons op nationaal en internationaal niveau een stuk hoger gebracht. Ik zit hier dan ook met gemengde gevoelens."

Lees ook: Waar ligt de toekomst van Vanhaezebrouck? Coach laat zich uit over RSCA-geruchten