Witsel in vieze papieren? Chinese voetbalbond opent onderzoek naar matchfixing

26-09-2017 21:50

De Chinese voetbalbond heeft een onderzoek opgestart naar eventuele matchfixing door Tianjin Quanjian, de club van Rode Duivel Axel Witsel.

Tianjin Quanjian verloor afgelopen weekend zwaar in de stadsderby tegen Tianjin Teda (4-1). Frank Acheampong (uitgeleend door Anderlecht) scoorde tijdens de eerste helft twee doelpunten binnen één minuut voor Teda. Het zijn die twee momenten die de aandacht trokken van de Chinese voetbalbond.

Die is van oordeel dat de verdediging van Quanjian zich enorm passief gedroeg bij beide tegendoelpunten. "De disciplinaire commissie zal zoveel mogelijk elementen verzamelen", staat te lezen in een persbericht van de voetbalbond. "Elke inbreuk op de reglementen zal zeer streng bestraft worden."

Dankzij de ruime overwinning is Tianjin Teda weg uit de degradatiezone in de Chinese Super League, terwijl stadsrivaal Tianjin Quanjian uit de top drie tuimelde na het verlies.