Wie komt na Weiler? Zeven mogelijke opvolgers voor Anderlecht

Wie komt na Weiler? Zeven mogelijke opvolgers voor Anderlecht

18-09-2017 11:29
21

Anderlecht heeft een moeilijke beslissing moeten nemen: René Weiler is er niet langer de coach. De Zwitser maakt zijn kastje leeg na een 9 op 21. Wie kan hem nu gaan opvolgen? VoetbalPrimeur.be selecteerde zeven kandidaten.

Frank de Boer
De supporters van Anderlecht kloegen zelfs in het kampioenenjaar over een schrijnend gebrek aan balbezit. Met De Boer wordt dat zeker verholpen, want balbezit is zijn stokpaardje. Hij wil altijd korte combinaties zien, maar in Engeland kostte hem dat de kop na minder dan drie maanden. Misschien is zijn speelstijl wel passender voor Anderlecht.

Frank Vercauteren
Een kind van het huis, al heeft hij ook een nare herinnering aan Anderlecht. In 2007 werd hij er al eens de deur gewezen. Hij werd toen opgevolgd door Ariël Jacobs. Nadien toonde hij zijn kwaliteiten opnieuw door Racing Genk in 2011 naar de landstitel te loodsen. Na zijn ontslag bij het Russische Samara wacht Vercauteren op een nieuwe aanbieding? Kan hij Anderlecht voor de derde keer in zijn trainerscarrière kampioen maken?

Claude Puel
Een naam die nadrukkelijk in beeld was vorige zomer, voor René Weiler had getekend. Puel ging vorig seizoen aan de slag bij Southampton in de Premier League, maar kreeg daar in juni zijn C4. Dat hij kwaliteiten heeft als coach staat buiten kijf. Hij pakte al een landstitel met AS Monaco en haalde in 2010 zelfs de halve finales van de Champions League met Lyon. Ook Lille en Nice staan nog op zijn CV.

Nicolas Frutos
De Argentijn gaat de trainingen voorlopig overnemen, zij het dan samen met de andere assistenten. Hij heeft nooit verstopt dat hij ooit hoofdtrainer van Anderlecht wil worden. Waarom nu niet? Frutos zal veel krediet hebben bij de fans en Anderlecht heeft een traditie om assistenten hoofdtrainer te maken. Met zijn 36 jaar is hij wel nog erg jong.

Hein Vanhaezebrouck
Anderlecht heeft nooit verstopt dat het veel respect heeft voor de coach van AA Gent. Er waren in het verleden al contacten, maar Vanhaezebrouck bleef Gent trouw. Nu liggen de kaarten anders. Bij Gent lijkt het systeem van Vanhaezebrouck stilaan te stokken, de magie is een beetje uitgewerkt. Dé kans voor Anderlecht om toe te slaan?

Bert Van Marwijk
Van Marwijk was tot voor kort actief bij de nationale ploeg van Saoedi-Arabië, maar werd daar aan de deur gezet omdat hij niet in dat land wilde gaan wonen. De Nederlander heeft een mooi palmares opgebouwd, met onder meer Borussia Dortmund en het Nederlandse elftal op zijn CV. Hij leidde Soedi-Arabië ook naar het WK, maar werd dus beloond met een ontslag.

Felice Mazzu
Een Belgische trainer die al jaren furore maakt, maar nog nooit bij een topclub. Mazzu heeft de reputatie om verdedigend te spelen, dat is absoluut niet wat Anderlecht nu zoekt. Sporting Charleroi heeft echter een beperkte kern, Mazzu gaf al meermaals aan dat hij roeit met de riemen die hij heeft. Bij Anderlecht kan deze meester-motivator misschien toch aanvallend voetbal gaan spelen.