Weiler probeert zijn vel te redden, drie toppers moeten vrezen

Weiler probeert zijn vel te redden, drie toppers moeten vrezen

07-09-2017 07:00
19

De competitiestart van Anderlecht ging helemaal de mist in. Na vijf wedstrijden telt paars-wit amper vijf punten. Vrijdag moet er van Lokeren gewonnen worden om de crisis in het Astridpark toch wat af te wenden. René Weiler beseft dat ook en gaat volgens Het Nieuwsblad serieus ingrijpen.

De krant meent dat de Zwitser liefst drie grote slachtoffers gaat maken. De eerste speler, die moet vrezen voor zijn plaats, is Matz Sels. Op de laatste speeldag speelde hij nochtans goed tegen zijn vorige werkgever KAA Gent (0-0), maar nu wordt hij toch het kind van de rekening. Frank Boeckx keert terug onder de lat.

Ook die andere voormalige Buffalo, Sven Kums, lijkt niet meer zeker van een basisplaats. Volgens de krant staan Adrien Trebel en Leander Dendoncker straks centraal op het middenveld. Die laatste bleef ondanks zijn wens om te vertrekken in Brussel.

Voorin zijn er twijfels rond Lukasz Teodorczyk. Het gaat zelfs zo ver dat mogelijk Hamdi Harbaoui aan de aftrap verschijnt. Die aanvaller was tot voor kort overbodig bij Anderlecht. Of nieuwkomer Robert Beric al klaar is voor het grote werk, is nog maar de vraag.

Tot slot, Andy Najar kon deze week nog eens echt trainen met de groep. De kans bestaat dat hij tegen Lokeren aan de aftrap verschijnt. 

De vermoedelijke elf van Anderlecht: Boeckx, Najar, Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Hanni, Chipciu, Harbaoui, Onyekuru