Clubs vechten om handtekening van Rode Duivel: 'Kan naar zeven à acht ploegen'

Clubs vechten om handtekening van Rode Duivel: 'Kan naar zeven à acht ploegen'

02-09-2017 23:23

Toby Alderweireld is grof wild op de transfermarkt. Heel wat topclubs hengelen naar zijn diensten, maar Totteham houdt voet bij stuk. Het wil hem niet verkopen. Makelaar Stijn Francis vindt dat hij nu toch mag denken aan een vertrek.

De makelaar is enorm onder de indruk van de Rode Duivel. "Toby is altijd goed. Zelfs na zijn blessure is hij goed teruggekomen, de statistieken van Tottenham gingen zwaar achteruit tijdens zijn afwezigheid. Als je puur naar zijn cijfers kijkt, is Toby indrukwekkend. En voor zijn prestaties verdient hij van Tottenham ofwel een correct contract ofwel een transfer", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Alderweireld is ook erg gewild. "Voor een transfer weet je dat hij vanuit Tottenham maar naar zeven of acht ploegen kan. Bijna alle topclubs buiten vinden Toby interessant, centrale verdedigers van zijn type zijn niet talrijk en dus gegeerd. Maar die clubs weten ook dat ze met Daniel Levy moeten onderhandelen (de taaie voorzitter en onderhandelaar van Spurs, nvdr.)", aldus Francis.