'Pech voor Lierse: ex-speler keert niet terug, maar gaat in Nederland aan de slag'

'Pech voor Lierse: ex-speler keert niet terug, maar gaat in Nederland aan de slag'

01-09-2017 14:00

Willem II gaat zich na het verstrijken van de transferdeadline nog met een spits versterken. Etien Velikonja komt naar Tilburg, meldt Voetbal International. Een domper voor zijn ex-club SK Lierse, dat vurig hoopte op een terugkeer van de Sloveen.

De 28-jarige aanvaller kan na de transferperiode vastgelegd worden door zijn transfervrije status. Velikonja liet drie weken geleden zijn contract ontbinden bij het Turkse Gençlerbirligi. Ook de naam van Frédéric Gounongbe (ex-Westerlo, nu Cardiff City) viel in het geruchtencircuit, maar hij wordt niet de nieuwe Willem II-spits.

Velikonja heeft in zijn carrière al heel wat clubs versleten. Hij speelde voor ND Gorica, NK Maribor, Cardiff City, Rio Ave, Lierse SK, NK Olimpija en Gençlerbirligi. Die laatste club nam hem een halfjaar geleden nog over van Olimpija. In Turkije kwam hij slechts tot zes wedstrijden, zonder te scoren. Zijn beste seizoen was 2015/2015 met Lierse in de Proximus League. Velikonja scoorde in dat seizoen 24 treffers voor de Pallieters.

Lees ook: Transferoverzicht Jupiler Pro League: zomer 2017-2018