Looneisen van Martinez te pittig? Onbetaalbaar voor de Bond

Looneisen van Martinez te pittig? "Onbetaalbaar voor de Bond"

01-09-2017 12:00
4

Roberto Martinez is goed op weg om België naar het WK 2018 te leiden, maar wat gaat er daarna gebeuren met hem. Technisch directeur Chris Van Puyvelde sprak over een contractverlenging, maar Peter Vandenbempt vindt dat heel onwaarschijnlijk.

Vandenbempt denkt namelijk dat Martinez volgend jaar zijn koffers pakt: België is een tussendoortje voor hem. "Bij de bond weten ze dat Martinez na het WK graag weer Het Kanaal over wil. Zijn keuze voor de Rode Duivels was er dan ook maar één half uit vrije wil. Na twee jaar in de kelder van de Premier League en groeiende twijfel over zijn tactische flexibiliteit en kwaliteiten om balans in een elftal te vinden, lag Martinez niet goed in de (Engelse) markt", stelt hij in Het Nieuwsblad.

Martinez ziet de Rode Duivels dan ook vooral als een opstapje. "Voor Martinez zijn de Rode Duivels naast een 'fantastische uitdaging' ook ideaal voor eerherstel en herwonnen krediet op het internationale toneel. Noem het een investering waarbij hij met een salaris van ongeveer een miljoen ver onder zijn gebruikelijke prijs werkt. Met een ontslagpremie bij Everton van twaalf miljoen kon hij zich twee jaar België wel permitteren."

Financieel is een contractverlenging volgens Vandenbempt onhaalbaar. "Na Rusland wordt Martinez voor de Belgische voetbalbond onbetaalbaar en wil hij graag weer een (Engelse) club trainen. En dat is perfect oké. Het tijdelijke karakter van zijn engagement belet Martinez niet veel meer met ons voetbal bezig te zijn dan Wilmots voor hem."