Tweevoudig Rode Duivel aast op comeback: 'Het WK is een logisch doel'

Tweevoudig Rode Duivel aast op comeback: 'Het WK is een logisch doel'

01-09-2017 11:00

Standard heeft een opvallende nieuwe naam binnengehaald: Pedro Luis Cavanda. De verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Galatasaray. Volgens Alexandre Teklak, analist bij RTBF, zou dat de eerste stap naar het WK zijn.

Cavanda heeft volgens Teklak een duidelijke reden voor zijn terugkeer naar België. "Het WK, dat is een doel voor hem. Ik denk dat dat logisch is als je kijkt naar de carrière die hij tot nu toe heeft gehad. Hij is nog altijd relatief jong, het is belangrijk dat stabiliteit kan vinden. Maar hij moet zich ook laten opmerken."

Roberto Martinez scout over heel de wereld, maar de Jupiler Pro League krijgt extra aandacht. "Martinez bekijkt vaker wat er in België gebeurt dan wat er in Istanbul gebeurt. Hij kan veel waardevoller worden als titularis van een grote club in België".

Met Thomas Meunier en Nacer Chadli lijken er al twee zekerheden te zijn op rechts, maar wie daarna komt is koffedik kijken. Vroeger was dat Thomas Foket, maar die gaat het WK door zijn hartproblemen waarschijnlijk niet halen. Timothy Castagne lijkt de volgende in de rij te zijn, maar dat kan snel veranderen.