OFFICIEEL: Engels neemt afscheid van Club en trekt naar Griekenland

OFFICIEEL: Engels neemt afscheid van Club en trekt naar Griekenland

31-08-2017 09:19
5

De transfer hing al in de lucht en is nu officieel afgerond. Bjorn Engels verlaat Club Brugge per direct voor Olympiakos Piraeus, de club waar Besnik Hasi aan het roer staat. De Griekse topclub maakte de komst van Engels donderdagochtend bekend via de clubkanalen.

Club Brugge bevestigde enkele minuten later ook het vertrek van de sterkhouder. ''Club Brugge en Grieks landskampioen Olympiakos bereikten een akkoord over de onmiddellijke overgang van Bjorn Engels. De verdediger tekende na het afleggen van medische en fysieke testen een contract voor 4 jaar bij de Grieken'', zo valt er te lezen in het communiqué.

''Engels, een product van de Club Academy, debuteerde in 2012 voor Blauw-Zwart in de Europa League en brak het seizoen nadien door met 35 wedstrijden voor Club. Engels speelde in totaal 97 wedstrijden voor Club Brugge. We wensen hem alle succes toe in Griekenland!'', aldus de Bruggelingen.

De 22-jarige Engels droomde van de Premier League, maar onder andere Stoke City gaf uiteindelijk de voorkeur aan een andere speler. Olympiakos besloot wel vol voor Engels te gaan en heeft hem weten te overtuigen. Mogelijk heeft het bereiken van de Champions League-groepsfase een rol gespeeld in de keuze van Engels. Onze landgenoot komt te werken onder Hasi, die deze zomer eerder al Mehdi Carcela, Guillaume Gillet en Vadis Odjidja naar de landskampioen haalde.