Vormer over nieuwste ploegmaat: Honderd procent de reden waarom ik vertrok

Vormer over nieuwste ploegmaat: "Honderd procent de reden waarom ik vertrok"

31-08-2017 08:48
5

Met Jordy Clasie haalde Club Brugge woensdag een knappe versterking in huis. De 17-voudige Nederlandse international komt voor een seizoen over van Southampton en moet het middenveld van Club Brugge naar een hoger niveau tillen. Maar komt dat wel goed met Ruud Vormer, die hij destijds uit de ploeg speelde bij Feyenoord? 

"Clasie? Een bikkeltje, hoor. Een directe versterking voor ons. Zeker ook met zijn mond op het veld", zei Ruud Vormer aan Het Laatste Nieuws. "Mooi dat Jordy komt. Ik ga hem zo bellen." Clasie gaf later aan dat hij de aanvoerder van Blauw-Zwart zelf al had opgebeld om info in te winnen.

Maar vertrok Vormer niet bij zijn geliefde Feyenoord door Clasie? "Jordy is honderd procent de reden waarom ik ben weggegaan in Rotterdam", bevestigt Vormer. "Maar daar speelde ik als een echte nummer zes. Nu speel ik als een nummer acht." Nu heeft hij in ieder geval geen schrik van de komst van zijn landgenoot. "Met de status die ik nu heb, zou ik het niet eens erg vinden moesten we beiden op de zes speln. De voorbije seizoenen is er wel wat veranderd voor mij."

Lees ook: LIVE: Volg de laatste uren van de transferperiode op de eerste rij