Hazard geeft transfergeruchten toe: 'Ik had bij Barcelona kunnen zitten'

Hazard geeft transfergeruchten toe: 'Ik had bij Barcelona kunnen zitten'

31-08-2017 07:50
2

Eden Hazard is terug bij de Rode Duivels. De nummer tien van Chelsea is verlost van zijn enkelbreuk en lijkt tegen Gibraltar minuten te krijgen. Hij kijkt er zelf alvast naar uit, zo liet hij woensdag verstaan op de persconferentie. De aanvoerder blikte ook terug op de transferzomer. 

Lees ook: Hazard zet Martinez onder druk: "Op het WK moet Nainggolan er bij zijn"

Toen de geruchten over de transfer van Neymar de kop op staken, werd Hazard genoemd als mogelijke vervanger. Mede doordat hij geblesseerd  was en met een achterstand zou beginnen, kwam er niets van in huis. "Ik heb toen wel gedacht dat ik hem misschien kon vervangen", citeerde Het Nieuwsblad Hazard. "Maar ik dacht in de eerste plaats toch aan weer fit worden. Er is veel gebeurd deze transferperiode. Dat is goed voor het voetbal. Voor elke speler die vertrekt, moeten er anderen in de plaats komen. Dat had ik kunnen zijn, maar ik voel me goed bij Chelsea."

PSG legde het duizelingwekkende bedrag van 222 miljoen euro neer voor Neymar. Is Hazard evenveel waard? "Dat weet ik niet. Hij is een Braziliaan en een jaar jonger dan ik. Dat telt allemaal mee. En prijzen hangen toch vooral van het soort transfer af. Ik zou het niet weten in mijn geval", aldus onze landgenoot, die onlangs door Christiano Ronaldo als een van zijn opvolgers werd bestempeld. "Hij kent iets van voetbal", aldus een lachend Hazard. "Het is mooi om zoiets te horen van een van de beste spelers ter wereld en misschien wel aller tijden. Het zet me aan nog beter proberen te doen."

Lees ook: Hazard laat er geen twijfel over bestaan: "Ik ben klaar om te spelen"

Lees ook: LIVE: Volg de laatste uren van de transferperiode op de eerste rij