Defour liep transfer mis: Het was concreet, tot ze de vraagprijs hoorden

Defour liep transfer mis: "Het was concreet, tot ze de vraagprijs hoorden"

28-08-2017 18:42

Steven Defour mag zich terug Rode Duivel noemen, Roberto Martinez heeft hem opgenomen in de selectie ten nadele van Radja Nainggolan. Defour treedt weer naar voor bij Burnley, maar liep in de zomer wel een mooie transfer mis.

Defour kon namelijk naar het Olympiakos van zijn oude vriend Besnik Hasi. Dat feestje ging echter niet door. Burnley weigert hem te verkopen. "Of ik aan een transfer denk? Ik denk niet dat Burnley me wil verkopen. Olympiakos was vrij conreet, tot ze de vraagprijs hoorden. Dat bedrag was hetzelfde als hetgeen waarvoor Burnley me kocht", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws. Die prijs zou dan tussen zeven en negen miljoen euro moeten liggen.

Dit seizoen hoopt Defour dat hij het kan maken in de Premier League. "Burnley was nooit kandidaat om me te verkopen. Ik heb op een bepaald moment gezegd dat ik wilde spelen. In de laatste seizoenshelft zag ik echter dat dat moeilijk zou zijn. Maar de coach zei me dat ik mits een goede voorbereiding een kans zou maken."

Defour maakt nu een betere indruk, vooral omdat de tactiek aangepast is. "De speelstijl is dit seizoen veranderd: we spelen minder met lange ballen. Bovendien heb ik mezelf in vraag moeten stellen om me aan te passen aan de kwaliteiten van Burnley. Ik ben nu fysiek sterker."