Mathijssen verrast: 'Die twee clubs zijn degradatiekandidaten'

Mathijssen verrast: 'Die twee clubs zijn degradatiekandidaten'

22-08-2017 19:24
4

Jacky Mathijssen zit momenteel zonder ploeg, in het verleden werd hij wel al vaak opgevoerd als crisismanager. Hetzelfde geldt voor Dennis Van Wijk, nu aan het werk bij Oud-Heverlee Leuven. Beide coaches denken dat Lokeren en KV Mechelen het dit seizoen heel moeilijk gaan krijgen.

Mathijssen heeft een opvallende voorspelling in huis. "Ik vrees dat zogenaamde middenmoters als Lokeren en Mechelen - ploegen die rekenden op een zorgeloos seizoen - lang in het degradatiemoeras zullen vertoeven. Ook ploegen als Eupen en Waasland-Beveren zijn nog lang niet buiten schot. Ze hebben nog maar één wedstrijd gewonnen tot dusver", klinkt het in Het Belang Van Limburg.

Van Wijk treedt zijn collega voorlopig bij, maar er kan nog vanalles gebeuren. "Indien Lokeren en Mechelen zich niet gaan roeren op de transfermarkt, gaan ze in de problemen komen. Vandaar dat je pas na het sluiten van de zomermercato beter kan inschatten welke ploegen tegen de degradatie zullen moeten knokken."

Na amper vier speeldagen ziet Mathijssen ook al ploegen die zich 'gered' hebben. "In mijn ogen zijn STVV en Moeskroen al quasi gered. Ze beschikken al over een derde van de punten die ze uiteindelijk zullen nodig hebben. Bovendien hebben ze dat bewerkstelligd met drie winstmatchen, ook niet onbelangrijk. Als ze nog snel één van hun thuismatchen winnen, kan het bijna niet meer fout lopen."