OFFICIEEL: Transfervrije Ovono gaat terug aan de slag in Frankrijk

OFFICIEEL: Transfervrije Ovono gaat terug aan de slag in Frankrijk

08-08-2017 11:27

Didier Ovono heeft een nieuwe club gevonden, nadat zijn contract bij KV Oostende afliep. De 34-jarige doelman uit Gabon gaat weer aan de slag in Frankrijk. Dat maakte KVO dinsdag bekend via de officiële kanalen. 

Ovono was per 1 juli clubloos, nadat zijn aflopende verbintenis bij KV Oostende niet werd verlengd. Ovono was sinds november 2013 actief voor de Kustboys, maar was simpelweg overbodig geworden. Hij moest sinds begin dit kalenderjaar zowel Silvio Proto als William Dutoit voor zich dulden.

De 67-voudig international stond in totaal 95 keer onder de lat bij Oostende, waar hij uitgroeide tot een publiekslieveling. Ovono maakte de opmars van de club van dichtbij mee en kreeg als bijnaam 'd'Ostensche Panter'. Ovono keert nu terug naar Frankrijk, nadat hij al eerder speelde voor Le Mans en FC Sochaux. FC Paris, dat uitkomt in de Ligue 2, gaf Ovono een contract voor één seizoen. ''We wensen Didier veel succes bij zijn nieuwe club en willen hem bedanken voor zijn bijdrage aan het KVO-succes van de voorbije vier seizoenen'', neemt KVO nog eens afscheid van de ervaren sluitpost.