'Russen zijn rond met Orlando Sa, maar Standard houdt voet bij stuk'

'Russen zijn rond met Orlando Sa, maar Standard houdt voet bij stuk'

01-08-2017 08:40

Standard Luik is niet van plan om toe te geven aan Orlando Sa. De Portugese goalgetter van de Luikenaars aast op een vertrek en vond onlangs een akkoord met het Russische Lokomotiv Moskou. Standard wil echter niet weten van een transfer.

Sudpresse meldt dat Sa en Lokomotiv graag met mekaar in zee zouden gaan. Financieel zitten beide partijen al volledig op dezelfde golflengte. De Russen kwamen voorlopig echter nog niet met een officieel bod over de brug. Die moeite kunnen ze zich ook besparen, want volgens het Waalse medium is Standard helemaal niet happig om Sa te verkopen.

De Rouches willen dit seizoen eindelijk nog eens een gooi doen naar Play-Off 1 en proberen daarom alle sterkhouders aan boord te houden. Sa mag zeker tot die categorie gerekend worden. Vorig seizoen steeg de 29-jarige schutter als één van de enigen boven de Luikse malaise uit door negentien keer raak te treffen in competitieverband. Ook deze jaargang was het al bingo: op de openingsspeeldag verzorgde hij de 1-1 tegen KV Mechelen.