OFFICIEEL: Kortrijk doet nog maar eens succesvol zaken met Noren

OFFICIEEL: Kortrijk doet nog maar eens succesvol zaken met Noren

28-07-2017 18:12

Athanasios Papazoglou speelt het komende seizoen in Noorwegen. KV Kortrijk had de Griekse spits op overschot en stalt hem bij Aalesunds, waar het al eens eerder zaken mee deed.

De Noorse eersteklasser huurde het afgelopen seizoen namelijk al Lars Veldwijk van de Veekaa. Veldwijk keerde na de uitleenbeurt terug bij Kortrijk, dat hem deze zomer gelijk weer verkocht aan het Nederlandse FC Groningen. Nu mag Papazoglou het gaan proberen bij Aalesunds, dat na 17 duels op een achtste plaats staat in de Eliteserien. Via een foto met zijn zaakwaarnemer werd de deal naar buiten gebracht.

Papazoglou had door de aanwezigheid van Teddy Chevalier en huurling Pylyp Budkivskiy weinig uitzicht op speeltijd. Vorig seizoen werd hij al een half jaar uitgeleend aan het Nederlandse Roda JC Kerkrade, maar met één treffer in elf duels maakte hij daar geen indruk. Yiannis Anastasiou was daar zijn toenmalige coach en de trainer had dus al een impressie van Papazoglou toen hij in Kortrijk arriveerde. Op basis van zijn eerdere ervaring besloot Anastasiou dat zijn landgenoot beter (tijdelijk) kon vertrekken.