'Anderlecht maakt meteen werk van versterking: Roemeense verdediger in beeld'

'Anderlecht maakt meteen werk van versterking: Roemeense verdediger in beeld'

28-07-2017 15:28
2

Anderlecht laat Bram Nuytinck vertrekken naar het Italiaanse Udinese. Daardoor wordt de spoeling achteraan dun en dus moet de club de transfermarkt op. Paars-wit lijkt niet te aarzelen en zou al een Roemeen in beeld hebben. 

Het Roemeense GSP weet dat Anderlecht Cristian Ganea in beeld heeft. Dat is een 25-jarige linksachter die momenteel uitkomt voor FC Viitorul. Hij beschikt over een uitstekende traptechniek en kreeg daardoor de bijnaam 'Roberto Carlos van Ovidiu', verwijzend naar de streek waar hij vandaan komt. Hij scoorde woensdag nog prachtig tegen APOEL Nicosia in de voorronde van de Champions League. 

De bron meldt dat paars-wit een scout in de tribune had zitten voor de verdediger. Na de partij zou er een gesprek hebben plaatsgevonden tussen de scout en de club. Als eerstgenoemde een positieve beoordeling geeft aan het Brusselse bestuur, mag Viitorul zich verwachten aan een bod voor Ganea.

In het Astridpark zou hij de concurrentie moeten aangaan met Ivan Obradovic, die momenteel de enige optie is op de linksback.