Club Brugge heeft nog wat huiswerk na nederlaag op Brugse Metten

21-07-2017 20:50
12

Een week voor de start van het nieuwe seizoen heeft Club Brugge het publiek geen overwinning kunnen geven op de Brugse Metten. Het Spaanse Athletic de Bilbao was in het Jan Breydelstadion met 0-2 te sterk voor de mannen van Ivan Leko.

Club Brugge begon nochtans sterk aan de match met een grote kans voor nieuwkomer Emmanuel Dennis, die zich mocht tonen op de linkerflank. Dennis sloop door de buitenspelval, maar besloot na vier minuten helaas op de keeper van Bilbao. In het vervolg van de eerste helft was de wedstrijd in evenwicht en kreeg de thuisploeg nog een paar aardig kansjes. De openingstreffer viel vlak voor de pauze echter aan de overkant. Raul Garcia volleerde knap binnen op aangeven van Aritz Aduriz. Dit was ook de ruststand in een helft waarin de fans van Club voor een prachtig gebaar zorgden richting een ernstig zieke speler van de opponent.

Ook na de rust bleef Blauw-Zwart minstens de evenknie van de Spaanse subtopper. Jelle Vossen en Lior Refaelov wisten alleen niet toe te slaan na de pauze. Athletic de Bilbao deed dat wel, opnieuw via Garcia. Hij benutte na het uur een strafschop, waarmee hij de marge verdubbelde: 0-2. Even later eiste de middenvelder een negatieve hoofdrol voor zich op. Garcia pleegde een aanslag op de enkels van Marvelous Nakamba en kreeg terecht de rode kaart. Club drong in de slotfase nog wel aan, maar de bal wilde er simpelweg niet in.