KV Oostende geraakt niet voorbij Roeselare in match met bizarre wissel

14-07-2017 20:51

KV Oostende heeft vrijdagavond een tegenvallend resultaat geboekt tegen Roeselare. KVO kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de titelkandidaat uit de Proximus League.

Oostende kwam in de twinstige minuut nog wel op voorsprong via een knappe trap van Michiel Jonckheere. De Kustboys waren vervolgens dicht bij de 2-0, maar Roeselare-doelman Wouter Biebauw had een fraaie save in huis op een keiharde knal van Knowledge Musona. Even later was het wel raak aan de overkant. Raphaël Lecomte kopte de gelijkmaker tegen de netten: 1-1. De teams zochten snel daarna de kleedkamers op met deze ruststand.

Na de pauze waren de beste kansen voor Roeselare. Essvee raakte rond het uur de lat en ook in de slotfase kwam KVO enorm goed weg. Silvio Proto voorkwam in extremis een gevoelige nederlaag door Godwin Saviour met een puike redding van de winnende goal af te houden. Het bleef zodoende bij 1-1.

KVO kreeg nog wel een domper te verwerken, want spits Nicolas Rajsel moest geblesseerd van het veld. Bizar genoeg werd hij vervangen door doelman William Dutoit, die de laatste vijf minuten als veldspeler mee moest doen. Het was een bijzonder moment op een historische dag voor de Kustboys. De club zat namelijk voor de eerste keer in de clubgeschiedenis in de koker bij een Europese loting. De ploeg van Yves Vanderhaeghe werd wel aan een serieuze topclub gekoppeld voor de derde voorronde van de Europa League.