OFFICIEEL: Eupen haalt oude bekende terug uit de Primera Division

OFFICIEEL: Eupen haalt oude bekende terug uit de Primera Division

14-07-2017 10:13

AS Eupen heeft weer een Qatarees aan de selectie toegevoegd. De 20-jarige Akram Afif komt over van het Spaanse Villarreal. Eupen heeft daarmee een bekend gezicht teruggehaald, want twee seizoenen geleden kwam de linksbuiten al zes maanden uit voor de club uit de Oostkantons.

AS Eupen maakt vrijdag bekend dat hij voor één seizoen wordt gehuurd van Villarreal. Eupen is alvast zeer blij met de terugkeer van de 20-jarige aanvaller. ''We zijn er enorm trots op dat Afif terugkeert naar ons. Hij is zo'n groot talent en bescheiden persoon, die ons team zeker zal helpen om de ploeg te laten groeien en beter te presteren'', aldus sportief directeur Christian Henkel op de website van de eersteklasser.

Afif kwam zoals gezegd al eerder uit voor AS Eupen. In het seizoen 2015/2016 speelde hij vanaf de tweede seizoenshelft in totaal 26 duels voor Eupen, waarin hij goed was voor acht treffers. Hij had daarmee een aardig aandeel in de promotie van de Panda's. Vorig seizoen speelde hij namens Sporting Gijon elf duels op het hoogste niveau in Spanje, maar kon hij weinig indruk maken. Afif keerde terug bij Villarreal, dat de 16-voudig international opnieuw uitleent omdat hem aan spelen toe te laten komen.