Opmerkelijk: 'Mogelijk geen Antwerp - Anderlecht op de Bosuil'

Opmerkelijk: 'Mogelijk geen Antwerp - Anderlecht op de Bosuil'

12-07-2017 07:26
2

Op 28 juli staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Antwerp - Anderlecht is meteen een duel om naar uit te kijken. Volgens Het Nieuwsblad bestaat er een kans dat het duel tussen de promovendus en de landskampioen niet zal doorgaan op de Bosuil.

Momenteel is de Bosuil nog een bouwwerf. Tribune 1 ging een paar weken geleden tegen de vlakte en wordt nu helemaal vernieuwd. De werken verlopen vertraging op. De vertraging is momenteel zo erg dat de Bosuil niet veilig genoeg lijkt om dienst te doen voor een thuismatch. 

Volgens de krant bekijkt het bestuur van Antwerp nu zijn opties. De kans dat binnen twee weken alles in orde is, is klein. Het veld, inclusief veldverwarming, moet immers ook nog goed liggen. Mogelijk wijkt Antwerp uit naar Lierse. De club uit de Proximus League speelt zijn eerste thuismatch pas in augustus en kan met circa 15.000 plaatsen het duel aan.

De verhuizing naar Lierse is wel niet evident. De 10.000 abonnees van Antwerp moeten immers allemaal een plaatsje krijgen en ook de stad Lier moet nog akkoord willen gaan.