Binst in rap tempo weg bij Antwerp: ''Allemaal heel snel gegaan''

Binst in rap tempo weg bij Antwerp: ''Allemaal heel snel gegaan''

11-07-2017 11:55

Lierse SK heeft zich dinsdag versterkt met Nico Binst. De aanvaller komt over van Royal Antwerp FC, waar hij overbodig was verklaard. Beide partijen bereikten heel snel een akkoord over een contract voor drie seizoenen.

Binst bevestigt op de website van zijn nieuwe club dat het allemaal heel snel is gegaan. "Ik kreeg maandag te horen van mijn manager dat Antwerp niet meer op mij rekende voor het komende seizoen. Ik wist dat Frederik Vanderbiest en Lierse in mij geïnteresseerd waren, wat dan gisterenavond al snel is uitgemond in een mondeling akkoord'', aldus Binst.

De kersverse aanwinst had meerdere opties, maar koos met volle overtuiging voor de Pallieters. ''Union Saint-Gilloise en Oud-Heverlee Leuven toonden ook interesse maar Lierse sprong er voor mij tussenuit, het blijft een traditieclub met een trouwe fanbasis. Dinsdagmorgen hebben we dan de laatste details afgerond en het contract getekend'', laat hij weten over de snelle onderhandelingen.

Hij is ook zeer gemotiveerd om zijn transfer tot een succes te maken. ''De spelstijl van Lierse bevalt me enorm aangezien ze meestal voor de voetballende oplossing kiezen. Ik hoop dan ook dit seizoen mijn steentje daar aan bij te dragen, met mijn snelheid en kracht ben ik een spits die graag de diepte induikt om dan in de zestien te verschijnen. Ik ben alvast 100% gemotiveerd om hier samen met de nieuwe ploegmaats er volle bak in te vliegen'', besluit de 25-jarige aanvaller.