'Racing Genk heeft Plan B klaar in dossier Ingvartsen'

'Racing Genk heeft Plan B klaar in dossier Ingvartsen'

10-07-2017 11:30

Racing Genk zoekt voor komend seizoen zeker nog een spits en mogelijk ook een rechtsachter. Voor die eerste positie lijkt Markus Ingvartsen de topkandidaat, maar er is ook nog een andere kandidaat.

Het gaat om een spits met een welluidende naam: Theophilus Solomon. De toonaangevende Kroatische bron Sportske meldt dat Racing Genk interesse heeft om deze 21-jarige aanvaller over te nemen. Solomon werd in 2012 weggehaald uit een Nigeriaanse voetbalschool door het Kroatische Rijeka, maar viel vooral op bij andere Kroatische ploegen.

Rijeka koos er namelijk voor om hem uit te lenen aan verschillende reeksgenoten. Hij kwam achtereenvolgens terecht bij Pomorac, Zadar, Sibenik en Istra. Echt een doelpuntenmachine is de targetman evenwel niet, met amper 19 goals in 83 wedstrijden. Hij is echter wel een spits die de bal kan bijhouden, een type waar Albert Stuivenberg naarstig naar op zoek is. 

Racing Genk wil nog een extra spits omdat noch Nikolaos Karelis, noch Aly Samatta echt uitblinkt als aanspeelpunt. Dimitri De Condé is daarom op zoek naar een spits die ruimte creëert voor de ploegmaats. Ingvartsen blijft de eerste keuze, maar ook Solomon staat dus op het lijstje. Hij heeft nog een contract tot volgende zomer. Er wordt ook over interesse van AA Gent gepraat, maar die club heeft al aardig wat spitsen.

In deze wedstrijd scoort hij op 3:15