Onyekuru legt uit waarom hij Arsenal links liet liggen voor Anderlecht

Onyekuru legt uit waarom hij Arsenal links liet liggen voor Anderlecht

09-07-2017 19:40

Anderlecht deed deze zomer al interessante zaken op de transfermarkt. Zo wisten de Brusselaars zich te verzekeren van de diensten van Henri Onyekuru, terwijl er nochtans heel veel belangstelling was voor de talentvolle Nigeriaan.

Half Europa had Onyekuru op het oog, maar komend seizoen is hij in het shirt van paars-wit te bewonderen. De 20-jarige flankspeler werd weliswaar gekocht door Everton, maar de Engelsen leenden hem direct voor één seizoen uit aan Anderlecht. Onyekuru wees daarmee een grote topclub als Arsenal af. Dit was echter een bewuste keuze. "Ik wou naar een club trekken waar ik zeker was van speelminuten, want dat is heel belangrijk in deze fase van mijn carrière", zo legt hij uit in gesprek met boulevardkrant The Sun.

Zoals gezegd maakten zeer veel aansprekende clubs jacht op de handtekening van Onyekuru, nadat hij zich bij Eupen ontpopte tot een revalatie in de Jupiler Pro League. Onyekuru had zelfs op een haar na bij Paris Saint-Germain getekend. Volgens Herman Van Holsbeeck, sportief manager bij Anderlecht, had RSCA liefst de concurrentie van 47 ploegen. Onyekuru heeft het allemaal zelfs niet eens bij kunnen houden. "Eerlijk gezegd zou ik niet weten hoeveel clubs zich hebben gemeld, maar het waren er een pak", besluit de jongeling.