'Milan gaat vol voor Aubamayang; transfersom geen probleem, salariseisen wel'

'Milan gaat vol voor Aubamayang; transfersom geen probleem, salariseisen wel'

08-07-2017 07:03

AC Milan heeft de hoop op de komst van Pierre-Emerick Aubameyang nog niet opgegeven. De Italiaanse club hoopt de Gabonese spits naar Milan te halen, nu hij het Chinese Tianjin Quanjian afgewezen heeft.

Volgens het Italiaanse Mediaset Premium is Milan nog steeds in de markt om de sterspeler van Borussia Dortmund naar Milaan te halen en wordt er volop onderhandeld met de Duitsers. Doordat een transfer naar China er waarschijnlijk niet gekomen, staat Milan er in de onderhandelingen ineens een stuk beter voor. De transfersom van zeventig miljoen euro is geen probleem voor de Italianen. Dat bedrag wil Milan best ophoesten. De salariseisen van twaalf miljoen euro per jaar vormen een groter struikelblok. 

Milan is bereid om van Aubameyang de best betaalde speler in de Serie A te maken, maar dan moet de spits wel water bij de wijn doen. Zelfs al zou de aanvaller van Peter Bosz 'slechts' acht miljoen per jaar opstrijken, dan zou hij nog steeds de duurste speler ooit worden in de Italiaanse competitie.

Mocht Aubameyang daadwerkelijk de overstap maken naar Milan, dan wordt hij de achtste zomerversterking van de Rossoneri. Eerder werd al bekendgemaakt dat Andrea Conti (Atalanta Bergamo), Mateo Musacchio (Villarreal), Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen), André Silva (FC Porto), Fabio Borini (Sunderland) en Franck Kessie (Atalanta Bergamo, huur) zijn gecontracteerd.