OFFICIEEL: Standard haalt publiekslieveling terug naar Sclessin

OFFICIEEL: Standard haalt publiekslieveling terug naar Sclessin

03-07-2017 19:55
1

Standard heeft maandag uitgepakt met een transfer van formaat. Paul-José Mpoku verlaat het Italiaanse Chievo en keert terug naar Sclessin. In de zomer van 2015 maakte de aanvallende middenvelder de omgekeerde beweging, maar hij kon nooit doorbreken bij Chievo.

Zijn eerste seizoen bij de Italiaanse club draaide uit op een sisser. Mpoku maakte geen onuitwisbare indruk en werd vorig seizoen dan maar uitgeleend aan Panathinaikos. Daaar kon hij zijn carrière herlanceren met vier doelpunten in 36 wedstrijden. De Griekse club wilde hem graag definitief overnemen, maar vist dus achter het net. Na 2,5 seizoenen in buitenland keert Mpoku terug naar de club waar hij opgeleid werd. 

"We zijn zeer blij dat Polo terug thuis is. Zijn technische kwaliteiten en zijn leiderskwaliteiten zullen troeven zijn voor onze spelersgroep. Polo heeft het DNA van de Rouches in zijn bloed en komt terug om de vooropgestelde doelstellingen van de club van zijn hart mee te helpen realiseren", verklaarde sportief directeur Olivier Renard op de webstek van de Rouches.