Naast Deschacht nog drie profvoetballers op de vingers getikt voor gokgedrag

Naast Deschacht nog drie profvoetballers op de vingers getikt voor gokgedrag

28-06-2017 16:30

Woensdag raakte bekend dat Olivier Deschacht een fikse boete moet betalen voor zijn gokgedrag van de afgelopen zeven jaar. Naast Deschacht worden nog enkele profvoetballers beboet voor gelijkaardige feiten.

Zo wordt ook Antwerp-aanvaller Tuur Dierckx beboet en moet de winger 6.000 euro neertellen. De flankspeler had tijdens zijn periode bij Club Brugge ingezet op enkele overwinning van Blauw-Zwart. Ook Laurent Henkinet van Waasland-Beveren en Knowledge Musona van KV Oostende werden volgens Het Nieuwsblad op het matje geroepen. Zij moeten elk 3000 euro neertellen voor hun gokgedrag.

Het bedrag bij Henkinet en Musona ligt dus beduidend lager als de boete van Dierckx. Dat komt omdat de aanvaller van The Great Old volgens de Kansspelcommisie veel vaker en voor veel meer geld heeft ingezet. Dierckx gokte bijna 30 keer op eigen wedstrijden van Club Brugge, steeds voor een overwinning weliswaar.

Deschacht koning van de boete
Olivier Deschacht blijft met zijn 24.000 euro dus absoluut recordhouder. Die boete is volgens Het Laatste Nieuws zo hoog omdat de verdediger gokte dat zijn ploeg enkele keren ging verliezen. De voorbije zeven jaar werd er met het account van de linksachter meer dan 2600 keer gegokt. Daarbij zaten bijna 70 wedstrijden van paars-wit bij en vier verliespartijen.

Vooral de wedstrijd tegen Benifca stoot de speurders tegen de borst. Deschacht won toen 750 euro door in te zetten op een nederlaag van de landskampioen, terwijl Deschacht zelf op het veld stond.