Opvallend statement: 'Noord-Korea en Zuid-Korea moeten samen WK organiseren'

Opvallend statement: 'Noord-Korea en Zuid-Korea moeten samen WK organiseren'

Gepubliceerd: maandag 12 juni 2017 om 15:39ma 12-06-2017 om 15:39

De nieuw verkozen Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft een wel heel gewaagde suggestie gedaan. Moon vertelde in gesprek met FIFA-directeur Gianni Infantino dat zijn land samen met aartsrivaal Noord-Korea het WK van 2030 kan organiseren.

Sinds Moon afgelopen maand is aangetreden als president, heeft hij beloofd om meer toenadering te zoeken tot buurman Noord-Korea, bijvoorbeeld door samen een WK-eindronde te organiseren. "Wanneer twee buurlanden in Noordoost-Azië, bijvoorbeeld Zuid-Korea en Noord-Korea samen gastland kunnen zijn van een WK, zou dat kunnen zorgen voor vrede in de hele regio", zou Moon volgens The Guardian hebben verteld aan Infantino.

Zuid-Korea was de afgelopen weken al gastheer van het WK Onder 20 dat werd gewonnen door Engeland. Bovendien organiseerde het land samen met Japan het WK in 2002 en vinden de Olympische Winterspelen van volgend jaar plaats in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Hoe Noord-Korea tegenover de toenaderingspoging van de buren staat, is vooralsnog onduidelijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vind je dit een goed idee?

(83 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws