'Ex-aanvaller van Club Brugge moet verkocht worden om geen boete te krijgen'

'Ex-aanvaller van Club Brugge moet verkocht worden om geen boete te krijgen'

03-06-2017 15:04
1

Manchester United en Internazionale zijn zo goed als akkoord over een transfer van Ivan Perisic. De 28-jarige Kroaat moet voor 52 miljoen euro de overstap maken naar Old Trafford.

Dat meldt de doorgaans betrouwbare Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. United leek eerder nog af te stevenen op een transfersom van 45 miljoen, maar Inter wil tenminste vijftig miljoen vangen voor de aanvallende middenvelder, die dit seizoen elf keer scoorde in 36 Serie A-duels. Perisic speelt sinds 2015 voor de Nerazzurri, die hem overnamen van VfL Wolfsburg. Daarvoor kwam hij nog uit voor Borussia Dortmund en Club Brugge.

Manchester United pakt door nu een overgang van Antoine Griezmann spaakt lijkt te zijn gelopen. Inter is gedwongen mee te werken aan een transfer van Perisic om te kunnen voldoen aan de Financial Fair Play-regels. De Kroaat moet er zelf nog wel zien uit te komen met The Red Devils. Hij gaat vermoedelijk zo'n zeven miljoen per jaar verdienen.

Update 15.04: Dat Inter Perisic probeert te verkopen hoeft niet te verbazen. De Italianen hebben geld nodig om geen boete van de UEFA te krijgen. Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft Inter tot 30 juni om 30 tot 35 miljoen euro in kas te krijgen om te voldoen aan de financiële Fair-Play. Lukt dat niet? Dan wacht Inter een boete van circa zeven miljoen euro.